Overtreding Freya Saeys Open VLD Lebbeke

Geachte persmedewerker

Op verkiezingsdag werd vastgesteld dat alle partijen zich strikt hebben gehouden aan het niet-plaatsen van propagandamateriaal in de buurt van de stemlokalen, behalve de open-VLD. Het meest opvallende was de aanhangwagen geplaatst aan het stemlokaal aan het sportcomplex. Zoals u op bijgaande foto's kan vaststellen was het onmogelijk om het voetpad te gebruiken.



Voetgangers dienden uit te wijken en de rijweg te gebruiken. Toen wij de politie hierop attent maakten kregen we als reactie 'hij is onze baas'. Ook de zonechef hebben wij persoonlijk aangesproken.
Toen de aanhangwagen niet werd verplaatst heeft de N-VA klacht neergelegd bij de politie, die de nodige vaststellingen heeft gedaan.

De N-VA-Lebbeke vindt het onverantwoord dat de burgemeester, die als hoofd van de politie moet instaan voor de veiligheid, een aanhangwagen gedeeltelijk plaatst op het voetpad, zodat de voetgangers de rijweg moeten gebruiken om dit obstakel te omzeilen. Maar voor het eigenbelang moet ook de veiligheid van de burger wijken.


Naar aanleiding van het bekladden van affiches van de N-VA, hebben wij op 9 mei een schrijven gereicht naar alle voorzitters van de verschillende politieke partijen van Lebbeke. Enkel de voorzitters van SLP, LDD en Spa hebben hierop positief gereageerd. Ik herhaal hierbij mijn oproep om rond de tafel te zitten en duidelijke afspraken te maken ivm het voeren van propaganda bij verkiezingen.

Hugo De Mol
Voorzitter N-VA

0 reacties:

Een reactie posten