Jong N-VA Dender reikte eerste “Denderoorkonde” uit aan organisatoren van M’Eire Morough Folkfestival

Op 12 juli 2011 reikte Jong N-VA Dender de eerste “Denderoorkonde” uit aan M’eire Morough.Uitreiking "Denderoorkonde"

Waardering

“Met deze oorkonde wensen wij onze waardering te tonen aan personen of organisaties die op een positieve wijze een bijdrage leveren aan onze samenleving.”, verklaart Vincent De Wolf (voorzitter)

Waarom M’Eire Morough?

Morough Folkfestival
dat sinds 2003 een vaste waarde geworden is hier in de Denderstreek.
Het festival biedt elk jaar gevarieerd programma aan waaronder een familiedag waar niet alleen folkmuziek centraal staat maar waar ook de diverse randactiviteiten zoals highland games, schapendrijven, druiden en zoveel meer zeer gesmaakt worden. De familiedag is trouwens gratis toegankelijk.

Sinds 2007 wordt er ook een kleinkunstavond ingericht waarbij het betere Nederlandstalige lied weerklinkt. Jan De Wilde, Willem Vermandere, Hannelore Bedert, Eva De Roovere en vele anderen stonden er reeds op het podium.

Wanneer men het programma bekijkt doorheen de jaren heen dan kan men vaststellen dat dit nog een festival is met een hart en een ziel. We wensen dan ook de organisatie onze waardering te tonen door aan hen onze eerste Denderoorkonde te overhandigen. Het lijkt ons immers niet eenvoudig om dergelijk evenement jaarlijks succesvol in te richten.

Het is een gedurfd initiatief en dat verdient alle lof.

Zonder Vanthilt en andere poeha

“Het M’Eire Moroughfestival bewijst dat deze regio ook zonder Villa Vanthilt of Mijn Restaurant positief in de kijker kan komen.”, aldus voorzitter Vincent De Wolf.

“Ook de aandacht dat dit festival schenkt aan de volksmuziek en –cultuur doet ons veel plezier en daarenboven zijn het dan ook nog toffe jongens en meisjes”, deze slotwoorden van de arrondissementele jongerenvoorzitter kon op heel wat applaus rekenen.


Jong N-VA Dender met Kris Van Dijck

0 reacties:

Een reactie posten