10 jaar N-VA Lebbeke en één jaar nieuw bestuur

N-VA Lebbeke bestaat 10 jaar. Zij was een van de eerste afdelingen in Vlaanderen, na de splitsing van de Volksunie in N-VA en Spirit.

Momenteel is de N-VA, na een trage start de meest succesvolle partij in Vlaanderen en van het land.

Vorig jaar in februari 2011 trad in Lebbeke een nieuwe bestuursploeg aan , na interne verkiezingen overeenkomstig de statuten.
André Segers werd voorzitter in opvolging van Hugo De Mol, die verkozen werd tot arrondissementeel voorzitter.

André Segers
: “ het was even wennen, maar het bestuur draait op volle toeren. Ik kon natuurlijk rekenen op de ervaring en inzet van een trouwe kern.

2011 was dan ook een boeiend jaar, maar 2012 wordt een spannend jaar! Onze afdeling groeide in één jaar tijd opnieuw met ruim 30 % nieuwe leden.

Hiermee zijn wij bij de absolute top binnen de provincie. Zij komen uit alle deelgemeenten en uit alle categorieën. Maar vooral jonge mensen sluiten zich spontaan aan.

Een groot deel het succes van N-VA Lebbeke wordt verklaard door het feit dat de N-VA nationaal de wind in de zeilen heeft en ook door de aanwezigheid van federaal volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot. Hij is in het federaal parlement woordvoerder voor N-VA in de commissies Bedrijfsleven en Handels&Economisch Recht, maar volgt uiteraard ook lokale dossiers op .

Door de groei van de afdeling zagen wij ons zelfs verplicht om ons bestuur uit te breiden. Nieuwe mensen kwamen de ploeg versterken: Peter Huyck, 45j, kaderlid bij een groot doe-het zelf bedrijf en verantwoordelijke ruimtelijke ordening, Hilde Pauwels, 56j, verpleegkundige uit Denderbelle en Idris Van Nuffel, 30j , stafmedewerker van een groot automobielbedrijf in Brussel.”

Via een “ Traject 2012 “ worden de afdelingen door het nationaal N-VA bestuur begeleid in de opmaak van hun programma waarmee zij op 14.10.2012 naar de verkiezingen trekken.

Alle thema’s komen aan bod: wonen, sociaal beleid, ruimtelijke ordening, milieu, sport, cultuur, mobiliteit, fiscaal- en financieel beleid, erfgoed, gezin, verenigingsleven…

Karel Uyttersprot werd door het nationaal N-VA bestuur aangewezen als voorzitter voor het luik ‘Lokale Economie’ en dit op basis van zijn jarenlange ervaring bij Voka , Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen.

André Segers: “Ook in Lebbeke wordt er via werkgroepen hard gewerkt aan een degelijk en concreet programma. Momenteel heeft N-VA Lebbeke één gemeenteraadslid, Goedele Uyttersprot en twee OCMW-raadsleden, Hugo De Mol en Els Sinnaeve. Wij hopen op 14.10.2012 onze aanwezigheid in de gemeenteraad een flink stuk te verhogen en zo ook meer impact krijgen op het bestuur.

N-VA trekt naar de verkiezingen onder de slogan: “De kracht van verandering” en is klaar om in de nieuwe legislatuur, eventueel deel te nemen aan , maar zeker te wegen op het beleid.

Namens N-VA bestuur Lebbeke-Denderbelle-Wieze

0 reacties:

Een reactie posten