Buurtcomité Bovenhoek wil terug naar de oude verkeerssituatie

De bewoners van de Bovenhoekstraat in Wieze zijn niet te spreken over de gewijzigde verkeerssituatie in hun straat.
Zonder degelijke inspraak of overleg heeft het college van burgemeester en schepenen, de rijrichting omgekeerd.
Enkel de bewoners van de Bovenhoek een nieuwsbrief kregen met de mededeling van deze verandering.
Bewoners van de Nieuwstraat, die hun garage uitkomt in de Bovenhoek, werden van deze wijziging niet op de hoogte gebracht.

Waar er vroeger enkel mocht ingereden worden vanuit de Schoolstraat, richting ‘Kapelletje’/Kerkhofstraat  is de situatie veranderd en mag er nu enkel ingereden worden vanuit de Kerkhofstraat.

Zij vragen zich af wat de zin is van deze wijziging. Om vanaf ’t Kapelletje de Bovenhoek in te rijden is  niet simpel en gevaarlijk.

Daarnaast zijn er een aantal belangrijke neveneffecten. Decennia lang hebben de bewoners zich aangepast bij het bouwen en verbouwen aan de vroegere verkeerssituatie.

Door de omkering van de enkele richting zijn er nu een aantal bewoners die hun woning standplaats of garage, nog moeilijk kunnen bereiken.

Een van de bewoners: wij hebben onze garage voor mobilhome gebouwd vanuit de oude verkeersregeling. Door de omkering van de rijrichting kunnen wij niet meer op een passende manier in onze garage rijden.

Twee andere bewoners : wij kunnen totaal niet meer in onze garage. Of we moeten de garagepoort laten openstaan, of we moeten als grote, volwassen persoon ons van de bestuurders- naar de passagierszetel
verplaatsen om uit de wagen te geraken.

Als argument dat de nieuwe situatie meer verkeersveilig zou zijn is nonsens en onjuist. Wij vragen dat de situatie van vroeger, die al meer dan 50 jaar heeft gefunctioneerd, opnieuw wordt ingevoerd.

Contactgegevens : Pieters Tony, Bertin Arianne, Bovenhoek 1, Wieze.
Mail : ariannebertin@hotmail.com
Telefoon : (best bereikbaar op) 0496/68.38.21 (Arianne Bertin)

0 reacties:

Een reactie posten