N-VA stelt kop en staart van lijst gemeenteraadsverkiezingen voor

De N-VA van Lebbeke heeft de kop en staart van haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend gemaakt.

Lijsttrekker wordt Karel Uyttersprot (63), huidig volksvertegenwoordiger. Hij komt uit het bedrijfsleven, eerst als hoofd van de commerciële dienst bij de NV Wattex in Buggenhout, nadien als gedelegeerd bestuurder van Voka Kamer van Koophandel. In juni 2010 werd hij verkozen tot volksvertegenwoordiger in het federaal parlement, waar hij onder andere coördinator is voor de N-VA in de commissies Bedrijfsleven en Handels- & Economisch Recht.


Op de tweede plaats komt An Vervliet, parlementair medewerkster. Zij is sinds 2002 actief bij N-VA. Aanvankelijk was dat enkel bij de jongeren, maar sinds 2008 maakt zij ook deel uit van het bestuur van N-VA Lebbeke-Wieze-Denderbelle. Sinds 2010 zetelt zij in de Nationale Raad van Jong N-VA, de partijraad van de jongeren en in de Jeugdraad van Lebbeke voor Jong N-VA.

Op de derde plaats volgt André Segers (60), bruggepensioneerde. André stond in juni 2009 op de vijftiende plaats bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Om de lijst te duwen is Goedele Uyttersprot (31), dochter van de lijsttrekker, aangeduid. Zij is advocate en werd in 2006, vanop de zestiende plaats, rechtstreeks verkozen op de kartellijst CD&V-N-VA tot gemeenteraadslid.

Nele Dooms - Het Laatste Nieuws Regio Dendermonde - 25 juli 2012

0 reacties:

Een reactie posten