N-VA stelt "Kadobox Lebbeke" voor

Zaterdag 28 september  gaat voor de 26 ° maal de “Dag van de Klant door”, de dag van de Middenstand laat ons zeggen.

N-VA Lebbeke komt met een voorstel om de zelfstandige ondernemers een steuntje in de rug te geven.

De middenstand is een belangrijke steunpilaar in het dagelijkse leven .
Middenstanders bepalen een groot stuk het gezicht van de gemeente, zijn de pleisterplaats van vele sociale contacten, zij zijn de sponsors van de vele socio-economische activiteiten in de gemeente.

Jaarlijks geeft de gemeente en andere openbare diensten,  geschenken aan jubilarissen, laureaten in sport en cultuur, aan verdienstelijke Lebbekenaren of bezoekers van onze gemeente.
Ook bedrijven geven geschenken  aan verdienstelijke werknemers, personeelsleden die huwen of op pensioen gaan, aan kinderen een Sint-Maartensgeschenk,…


Daarnaast zijn er de vele Belle-, Lebbeke-, Wiezenaren die bij eindejaarsfeesten, feestdagen, verjaardagen,communiefeesten, jubileum, ... niet weten wat te kopen als geschenk.

De N-VA wil de samenwerking met  de lokale handelaars aanmoedigen en stimuleren.

Karel Uyttersprot : Het principe is eenvoudig. Iemand die een geschenk wil geven schaft een ‘Kadobox Lebbeke’ aan, deze bevat een lijst en een fiche van alle deelnemende handelszaken. Wie de kadobon krijgt kan in deze winkels terecht met zijn bon.
Dit kan een krantenabonnement zijn, een (korting) bon in een kledingszaak, bij een juwelier, voedingszaak,….
Zo heeft diegene die de bon krijgt de vrije keuze tussen tientallen handelszaken. Dit maakt het verschil met andere cadeaubons waar men aangewezen is om te gaan bij wie de bon werd aangeschaft door de schenker.

De boxen kunnen verschillen in waarde en variëren van bv 30 euro en 60 euro.

Raf De Wolf :Wij zijn met dit voorstel niet over een nacht ijs gegaan. Het werd afgetoetst met een aantal middenstanders en hun vertegenwoordigers.

De N-VA stelt de invoering  van de “Kadobox Lebbeke” dan ook  voor in een samenwerkingsverband tussen gemeente en de lokale handelaars met een waaier van aanbiedingen.
De Boxen zouden bv te koop worden aangeboden op het gemeentehuis, GC De Biekorf, de bibliotheek, het Sportcentrum, krantenwinkels, eventueel bij deelnemende handelaars..… .

Voor de praktische uitwerking heeft N-VA een dossier met modelbrieven, praktische afspraken, een modelbox,…

Dit punt werd geagendeerd op de gemeenteraad van 26.9.2013.

Algemene Principes en reglement kadobox Lebbeke ( Klik Hier )

Karel Uyttersprot, Volksvertegenwoordiger en Gemeenteraadslid 0497/522800
Raf De Wolf, Gemeenteraadslid, 0455205064

0 reacties:

Een reactie posten