72ste Vlaams Nationaal Zangfeest

Op het 72ste Vlaams Nationaal Zangfeest was ook Jong N-VA Dender van de partij, vertegenwoordigd door Pieter Paul Moens (Lebbeke) en Mario Rottiers (Dendermonde)!

Pieter Paul Moens, Mario Rottiers

Het zangfeest was in de eerste plaats een feestelijk gebeuren waarbij prachtige Vlaamse liederen door jong en oud werden meegezongen. Uiteraard stond deze editie ook in het teken van de nakende verkiezingen. Vooral de CD&V was hierbij kop van jut, daar zij de Vlaamse kiezers hebben voorgelogen en bedrogen.
Met een uitgesproken Vlaams programma hebben zij een sterk mandaat van de kiezer gekregen, maar toen het er echt op aan kwam hebben zij Vlaanderen in de steek gelaten en gekozen voor het Belgische Staatsmanschap.
Tot tweemaal toe hebben zij een regering gevormd met een Vlaamse minderheid en hun zogezegde staalharde garanties met de Walen dat deelakkoorden konden gesloten worden voor die reeds lang broodnodige staatshervorming, bleken niets dan loze woorden en gebakken lucht.


Op het zangfeest werd dan ook uitdrukkelijk gevraagd aan de aanwezigen om op 7 juni hun stem te geven aan de politici die woord blijven houden en kiezen voor Vlaanderen!
Op het Zangfeest waren ook nog andere leden van Lebbeke aanwezig, o.a Hubert en Lutgart.

0 reacties:

Een reactie posten