FRANSTALIGE BEZETTERS IN DE VLAAMSE RAND

Afgelopen week was er héél wat te doen in DE VLAAMSE rand rond de VLAAMSE hoofdstad Brussel.

Het eerste punt is

- Het versturen van 2-talige oproepingsbrieven voor de Faciliteiten gemeente’s (Wezembeek-Oppem, Kraainem en Linkebeek ) door FDF voorzitter Olivier Mainigain ( burgemeester Sint-Lambrechts-Woluwe ).Dit zijn juist de 3 burgemeesters die nog niet zijn benoemd door Minister Marino Keulen, die in 2006 verkozen zijn.Voor mij en De N-VA is het moment gekomen om deze 3 Franstalige burgemeesters af te zetten en een tuchtprocedure te starten. Ben Weyts en Mark Demesmaeker hebben zich hierover deze week uitgesproken. ( Klik Hier )

- Punt 2 is dat de Franstalige lijst voor Europees parlement ( namelijk Union Francophone* ), een actie wouden doen in HALLE. De actie was om Franstalige affiches van de kandidaten te plakken op officiële borden. De Franstalige kregen eerder in de maand een verbod om te plakken in het arrondissement Halle-Vilvoorde door verschillende gemeenteraden. Deze actie van de Union Francophone is namelijk mislukt.
Tal van VLAAMSE actievoerders hebben hier namelijk een stokje voor gestoken. De N-VA schepen en Vlaams Parlementslid Mark De Mesmaeker was één van de actievoerders. Er klonk tijdens tegen actie een duidelijk strijdlied” DE VLAAMSE LEEUW

In dit document is duidelijk te zien dat in mijn gemeente LEBBEKE het aantal Nederlandstaligen verminderd in % tegenover het aantal anderstalige welke vermeerderd. Wij pleiten ervoor dat ieder nieuwe anderstalige in Lebbeke een verplichte inburgeringscursus moet volgen.

Ik zelf,geboren in Pamel ( Vlaams Brabant ) blijf strijden tegen de verfransing en zet mij in voor de VLAAMSE rand rond Brussel , met als enig logisch gevolg de splitsing van Brussel- Halle-Vilvoorde.

André Segers.

0 reacties:

Een reactie posten