Marcel Vermeir ter nagedachtenis

° 3.12.1940
+ 22.09.2009

Graag wil ik samen met jullie even stilstaan bij de figuur van Marcel Vermeir, die in de nacht van maandag op dinsdag 22 september om 6 u ’s morgens is overleden na een slepende ziekte op 68- jarige leeftijd.Marcel was een geboren en getogen Wiezenaar, iets waarop hij uitermate fier was. Even fier als op het feit dat hij Vlaming was, Vlaming in hart en nieren.

Hij was
- stichter en erevoorzitter van Meelestraut Keirremis; in 2008 was Marcel “Buur van het jaar”.
- stichter van de Vlaamse Club Wieze;
- zanger en dirigent van het koor HH St Salvator; iets wat hij na zijn keeloperatie in 2004 met veel spijt maar noodgedwongen moest opgeven;
- samen met grootvader Jef Uyttersprot was hij oprichter van de Volksunieafdeling Wieze-Denderbelle in 1962. Sinds de fusie was Marcel keer op keer kandidaat voor de Volksunie bij de gemeenteraadsverkiezingen en dit voor het eerst in 1976. Hij werd voor het eerst verkozen in 1988 .

Na de splitsing van de partij koos hij konsequent voor de N-VA, waarvan hij een van de steunpilaren werd.Na de verkiezingen van 2006 zou hij mijn mentor zijn in de gemeenteraad. Een lange slepende ziekte heeft dit gedwarsboomd. Zijn belangstelling en inzet kunnen wij als volgt samenvatten:
- zijn gezin, op de eerste plaats met echtgenote Julienne , zijn 3 zonen en 4 kleinkinderen;
- Wieze: hij koesterde zijn dorp in alle facetten, verdiepte zich in het dialect en geschiedenis;
- Vlaamse beweger: de IJzerbedevaart was zijn jaarlijkse hoogdag;Zijn Vlaamse overtuiging zette hij om in politiek engagement
- Muziek en cultuur: als zanger-dirigent, als duivenmelker (of is dit eerder een sport?),en het toneel.Hij werd ziek in 2007, kort na de installatie van de huidige gemeenteraad.

Zijn laatste tussenkomsten zullen mij, en misschien ook jullie bijblijven oa:

- zijn krachtig protest tegen de schietstand te Wieze,
- zijn protest tegen de verkeersovertredingen in de Aalstersestraat of Meelestraut, van vrachtwagens. Vanuit zijn ziekenzetel hield hij een mini-enquête over de veiligheid in zijn straat.
Graag wens ik mijn waardering en dank uit te spreken voor hetgeen hij voor ons en de gemeenschap betekende en wensen wij zijn vrouw en familie alle sterkte toe.

Goedele Uyttersprot
N-VA Gemeenteraadslid Lebbeke
24.9.09

0 reacties:

Een reactie posten