Ingenieur werkt alternatief tracé uit

«Het tracé dat nu op tafel ligt, is zo bochtig dat er ongevallen zullen gebeuren. Dat werd al bewezen op het deel van de N41 tussen Lebbeke en Dendermonde dat een gelijkaardig traject heeft», zegt burgemeester François Saeys (Open Vld) van Lebbeke.

«Ook op de watertoets komt geen degelijk antwoord.»



Dijktracé

Volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot (N-VA) en Denderbellenaar en burgerlijk ingenieur Jan Mys hebben een alternatief dat ze het ‘Dijktracé’ noemen. «Het huidig voorstel kruist eerst de Dries in Denderbelle en dan de Hogebrug op amper zeventig meter van het kruispunt met de Kruisstraat en loopt door watergevoelig gebied», schetst Mys.

«Ons traject ontziet dit. De N41 komt dan toe op het kruispunt van Dries en Hogebrug en loopt dan verder op de binnen dijk rond Denderbellebroek. Zo blijft dit overstromingsgebied volledig behouden en wordt Denderbelle niet afgesneden.»

Volgens N-VA zijn er nog voordelen. «Met dit traject sluit de N41 direct aan bij bedrijven VPK en Desso.Zo zijn er geen extra wegen nodig om deze bedrijven te ontsluiten naar de N41», zegt Uyttersprot.

«Het oorspronkelijk noordtracé kruist de spoorweg aan Oudegem twee keer, maar de weg kan er ook parallel mee lopen. Ons traject situeert zich volledig op bestaande bermen. Buurtbewoners in Denderbelle zijn alvast te vinden voor dit traject. »

Nele Dooms - Het Laatste Nieuws Regio Dendermonde 3/03/2012

0 reacties:

Een reactie posten