N-VA: Geruzie helpt Lebbekenaren niet bij wateroverlast.

Duncan Braeckevelt (N-VA Lebbeke) roept Burgemeester Saeys op om te stoppen met de zwartepiet door te schuiven naar de omliggende gemeenten inzake de problematiek van de wateroverlast.

Dinsdag 12 juni hadden de bewoners van de Benoït De Donderstraat en Klein-Antwerpenstraat weer last van wateroverlast. De beken, grachten en velden konden de wolkbreuk in Opwijk niet aan en in een deel van Lebbeke zaten we opnieuw met natte voeten. 

Wat volgt was een spelletje vingerwijzen in de pers tussen de burgemeesters van Lebbeke en Opwijk. Hier wordt echter niemand beter van.  N-VA Lebbeke vraagt dan ook dat burgemeester Saeys hier mee ophoudt. Saeys ligt om de haverklap overhoop met de buurgemeenten. Is het niet met Opwijk over de omlegging bij werken aan de N47, dan over de politiezone met Buggenhout. Nu is het weer hommeles met Opwijk over de wateroverlast. Duncan Braeckevelt : “Als buurtbewoner heb ik persoonlijk lak aan al het gekibbel tussen gemeentebesturen. Dat geruzie helpt de burgers geen meter vooruit. Het enige wat helpt is overleg en dialoog met de buurgemeenten. Het gemeentebestuur moet beseffen dat we in Lebbeke niet op een eiland wonen. N-VA gaat resoluut voor goed nabuurschap en een zo groot mogelijke samenwerking met de buurgemeenten. Op alle vlakken kan er samengewerkt worden. Op cultureel vlak, op veiligheidsvlak, maar ook én zeker op milieugebied. Enkel door samenwerking tussen gemeenten kunnen we in deze dossiers iets veranderen.”

De gemeente Opwijk ziet een oplossing voor het probleem van deze wateroverlast binnen twee tot drie jaar. N-VA roept dan ook het Lebbeeks bestuur op om te stoppen met vingerwijzen en met de mensen van Opwijk te gaan samenzitten en in overleg te bekijken hoe we er SAMEN kunnen voor zorgen dat er éérder een oplossing kan komen.  Daar zou de bevolking echt mee geholpen zijn.

Duncan Breckevelt
Bestuurslid N-VA Denderbelle-Lebbeke-Wieze

0 reacties:

Een reactie posten