Lebbeke overlegt met buurgemeenten; Buren halen banden aan

N-VA Lebbeke is verheugd met uitvoering van haar programmapunt.

In de vorige legislatuur was er nauwelijks contact met de buurgemeenten. Deze contacten zijn nochtans noodzakelijk voor heel wat zaken: wegenwerken, wateroverlast, afstemmen activiteiten,…

In het N-VA programma van de verkiezingen van 2012 werd dit als één van de speerpunten opgenomen en was hierover ook al informeel overleg met de naburige N-VA-besturen

Uit het N-VA programma Lebbeke:

12  Goed nabuurschap en permanent overleg met de omliggende gemeenten, inzake mobiliteit, openbare werken, waterbeheer, sport en cultuuractiviteiten,..

De werking en activiteiten van een gemeente houden niet op aan de gemeentegrenzen. Samenwerking en overleg binnen de intercommunales en met de buurgemeenten is nodig: de burgemeesters, schepenen, dienstverantwoordelijken van de omliggende gemeenten dienen regelmatig te overleggen. Het is evident dat wij verwachten dat zij de  dossiers met de nodige kennis en gezag behartigen en niet enkel aanwezig zijn omdat het moet, want hier knelt het schoentje dikwijls.


Wij stellen vast dat het huidige gemeentebestuur dit programmapunt van de N-VA ten uitvoer brengt, wat ons uiteraard verheugt.

In drie van de onze buurgemeenten zit de N-VA trouwens in de meerderheid, nl Aalst, Opwijk en Buggenhout.

Wij zien dan ook de resultaten van deze ontmoetingen met belangstelling tegemoet.

N-VA bestuur Lebbeke,
Fons Moereels,
Voorzitter

0 reacties:

Een reactie posten