N-VA Lebbeke wil databank voor beschikbare bouwgronden en woningen


N-VA Lebbeke stelt voor om een databank op te starten voor leegstaande woonpanden en bouwgronden, gelegen in Denderbelle- Lebbeke-Wieze, die geconsulteerd kan worden via de website van de gemeente.

In de gemeente staan heel wat woningen te koop, andere staan leeg en staan te vervallen, een aantal bouwrijpe gronden liggen braak.

Daarnaast zijn heel wat mensen , bv jonge gezinnen, op zoek naar een betaalbare of te verbouwen woning.

Met dit voorstel brengen we vraag en aanbod samen en zorgen we voor ‘inbreiding’ en optimaliseren wij de kernversterking. Het aansnijden van open ruimtes wordt hiermee ook voorkomen.

De bedoeling is om alle te koop gestelde woningen en gronden (van privé-eigenaars, immo-makelaars, sociale huisvestingsmaatschappijen, projectontwikkelaars,…) hier vrijwillig in op te laten nemen, zodat alle beschikbare woningen en gronden gecentraliseerd worden en makkelijk te raadplegen zijn via een zoekfilter. Dit moet gebeuren in samenwerking met de immobiliensector.
Eventueel kan dit ook aangevuld worden met huurwoningen, bedrijfspanden,…

Nele Bosman: “Op deze manier proberen we ook de woonkernen “in te breiden” en te versterken,  om enerzijds de verloedering ervan tegen te gaan en anderzijds om de groene zones te sparen en het landelijke karakter van onze gemeente zoveel mogelijk te behouden, wat ik toch heel belangrijk vind om hier te blijven wonen!”

Ook al werd het weggestemd door de meerderheid, MAAR diezelfde meerderheid liet in de wandelgangen weten dat zij zelf het voorstel zouden opnemen in hun beleidsplan….

Nele Bosman
Gemeenteraadslid N-VA
0495 21 97 21

0 reacties:

Een reactie posten