Eén jaar later, N-VA Lebbeke voert constructieve oppositie

N-VA Lebbeke kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen als grote overwinnaar uit de bus.

Een Engels spreekwoord zegt: “it’s the duty of the opposition to oppose”.

Lijsttrekker Karel Uyttersprot Bij de installatievergadering van 2 januari 2013 verklaarden wij dat de 8-koppige N-VA fractie een harde maar constructieve oppositie zou voeren.

Wij zullen bekampen wat voor ons niet door de beugel kan, maar steunen wat wij goed vinden.

En zo geschiedt. Van de 226 voorstellen die de meerderheid ter stemming voorlegde in de raadszittingen van het afgelopen jaar 2013 , keurde N-VA 172 voorstellen goed (=76.1%), werd er 19 keer tegengestemd (8.5%) en 12 onthoudingen (15.5%).

Anders is het gesteld met de meerderheid die zich bijzonder vijandig en verzuurd opstelt.

Van de 34 voorstellen die door N-VA werden ingediend, werd er GEEN ENKEL  voorstel door de meerderheid goedgekeurd.

Eén voorstel, met name de invoering van de “Kadobon” werd afgewezen door de meerderheid en door de VLD opnieuw als haar voorstel geagendeerd op de volgende Gemeenteraad.

André Segers, fractieleider: Zo wordt het een gewoonte van  de meerderheid van VLD-CD&V om de N-VA voorstellen weg te stemmen om ze dan zelf als eigen voorstel in te dienen.

Onze voorstellen hadden nochtans een beperkte politieke inslag ;

voorbeelden: inrichten  Vredespark Gursten Velt met monument voor de slachtoffers van de gruwelen van 4 september 1914, dat door de meerderheid werd afgewezen in maart 2012, om het nadien zelf op te nemen in een gewijzigd RUP wijziging RUP apil/mei 2012), het verkeersvrij maken van de Jules De Buckstraat op zomerse namiddagen, een databank met panden en gronden die te koop worden aangeboden door pariculieren ism de Immo-sector , de inrichting van de pastorij Heizijde tot kinderopvang, de erkenning van het Verkeersplatform, fiets- en voetpadenplan, een lift in het Gemeentehuis, vergroening van de gemeente, ….

Dit bestuur is dan ook gekenmerkt door een hoge zuurtegraad en zal er, met de verkiezingen van 25 mei 2014  in het vooruitzicht, niet op verbeteren.

In bijlage maken wij een overzicht over van de door N-VA toegevoegde agendapunten en een overzicht van de stemmingen per gemeenteraad.

"Bijlagen met de toegevoegde punten van N-VA in 2013 en het stemgedrag op
alle gemeenteraadszittingen.
Deze werden minutieus bijgehouden door ons raadslid Nele Bosman.

Bijlage 1 : Overzicht stemmingen GR 2013
Bijlag 2 : GR Tabel Toegevoegde punten NVA  met stemming partijen 2013

Namens de N-VA fractie,

0 reacties:

Een reactie posten