Extra punt gemeenteraad Lebbeke mei 2009

1) Betreft: grote opruimbeurt en vernieuwing speelpleinen Lebbeke

De grote vakantie staat voor de deur, voor vele kinderen een leuke tijd om te spelen en te ravotten.
Onze gemeente telt een (beperkt) aantal speelterreinen, waar zij hun gang kunnen gaan.Een aantal speelterreinen en speeltuigen zijn echter aan een grondige opknapbeurt toe. Bepaalde terreinen liggen er echt slecht bij.


Zo telt het speelplein Meysveld slechts twee speeltoestellen en ligt het terrein er belabberd en gevaarlijk bij, wat mag blijken uit bijgevoegde foto’s.

Aan het gemeentebestuur wordt dan ook gevraagd om alle speelterreinen tegen 1 juli te willen opruimen, te vernieuwen en uit te breiden met meer en degelijke speeltoestellen


Noot : ‘ het gemeentebestuur beloofde tijdens de gemeenteraad van mei 2009, werk te zullen maken van het onderhoud en uitrusting van de speelterreinen’

N-VA pleit voor veilige, netten en goed uitgeruste speelterreinen.


Dit is geen overbodige luxe: de terreinen dienen degelijk te worden onderhouden, uitgerust te worden van de nodige speeltuigen en dit onder regelmatig toezicht.OCMW raadslid Els Sinnaeve, N-VA, toont op het speelterrein Meysveld de problemen aan: slechts twee, slechte banken, autobanden en afval in de beek, een waterplas, omgeven door groen maar zonder afsluiting, slechts twee oude speeltuigen,….Zij beklemtoont : dit kan en moet veel beter.

2) Betreft: Parkeersituatie Hof Ter Burstbaan;

Sinds de verbreding van de Hof Ter Burstbaan is ook parkeren in deze staat toegelaten.

Er stellen zich echter problemen wanneer er voertuigen langs beide zijden van de straat geparkeerd staan.
Dit heeft voor gevolg dat men tussen de wagens moet slalommenen dat de hulpdiensten niet doorkunnen als er wagens staan langs beide zijden van de weg.

Daarom stellen wij voor dat het parkeren slechts langs een zijde van de straat wordt toegestaan.

Mogen wij vragen het politiereglement in die zin aan te passen.

Goedele Uyttersprot
Gemeenteraadslid N-VA

0 reacties:

Een reactie posten